Ervaringen

Ik ben Jolanda Comello, en leer zowel jong als wat ouder, het kappersvak in de praktijk.
Het idee is geboren, omdat ik zelf twee maal de kappersopleiding gevolgd heb. De eerste was op het ROC toen ik 17 was, en later na een periode het kappersvak uit geweest te zijn, op de particuliere onderwijs voor kappers. Doordat ik na een lange periode het kappersvak weer in wilde en de techniek niet stil stond, heb ik daarvoor gekozen. De particuliere praktijk onderwijs systeem trok mij enorm aan. Mensen coachen doe ik met veel plezier. Het geeft mij ook een enorme kick wanneer leerlingen slagen en een baan vinden.

Gracia

In oktober 2018 ben ik bij Zen Topsalon Instituut begonnen met de opleiding. Ik wilde van jongs af aan al kapster worden. Even tussendoor, mijn leeftijd is 60 jaar. Aantal jaren geleden heb ik een knipcursus gedaan en een certificaat behaald, maar ik wilde meer de fijne kneepjes van het vak leren. Het voordeel van deze opleiding is dat ik vanaf dag 1, op klanten mag starten, mijn eerste dag bestond uit knippen en kleuren, en merkte een groot verschil met de cursus die ik ooit gedaan had. Onlangs heb ik mijn examen behaald en stroom door voor Allround Kapster bij Zen Topsalon Het is een aanrader, wanneer men kappersvak willen leren.

Sendi

Als een klein meisje was het mijn droom om een kapster te worden. Om die droom uit te laten komen, ben ik op zoek gegaan naar een goede kappersschool. Na een lange zoektocht ben ik terecht gekomen bij Zen Topsalon. Gelijk bij het kennis maken kreeg ik het gevoel dat ik op de juiste school was terechtgekomen. Ik mocht gelijk vanaf dag een gaan knippen. Ik vond het erg spannend en eng om gelijk op mijn eerste leer dag te gaan knippen. De opleider, Jolanda, stelde me gerust en begeleide me erg goed. Haar geduld en kunde gaf me veel rust en zelfvertrouwen. Jolanda is een professionele en geduldige docent van wie ik, in korte tijd, veel heb geleerd. Binnen een jaar heb ik mijn junior kappersdiploma behaald. Wat ik ook mooi vind is dat je bij haar een erkend diploma kunt halen. Via deze weg wil haar graag bedanken voor haar professionele en beste begeleiding

Daphne

Een leuke leerzame opleiding dat vakgericht is. Ideaal te combineren met een baan. Door dat je direct op klanten “oefent” begin je al gelijk ervaring op te bouwen. En door dat je een dag in de week in de salon staat hoef je geen stage plek te zoeken. Er is ook genoeg persoonlijke begeleiding omdat je met een kleine groep staat. Vind ik heel fijn zodat ik het goed kon leren. De theorie vond ik soms wel lastig doordat de filmpjes van de licentie vaak erg lang duurde. Maar het werd wel goed uitgelegd. En in de salon konden wij ook boeken lenen. Kortom een opleiding waarin je veel leert in een jaar tijd. En waar het onderling ook gezellig en een leuke sfeer is. Inmiddels heb ik mijn examen junior kapper behaald en heb ik een baan als kapster bij Brainwash en doe mijn examen als All Round kapster om de opleiding af te ronden.

Betty

Ik ben Betty en ben met mijn tweede blok bezig. Ik vind het een ontzettend leuke opleiding. Heb al veel geleerd. Vanaf de eerste dag mag je al knippen op echte modellen/klanten. In het begin trilde ik als een rietje maar dat gaat steeds beter. Het fijne van deze opleiding is dat je zelf niet voor modellen hoeft te zorgen en je je volledig kunt concentreren op de opleiding. De begeleiding is prima. Aardige docenten en leuke klanten. Je ziet nu ook regelmatig dezelfde klanten weer terugkomen en die wederom door mij geknipt worden. En dat is leuk. Ik ben geen jonge blom meer en heb voor deze opleiding gekozen omdat ik dit van klein meisje af al had willen doen maar er op één of andere manier niet van is gekomen. Deze kans deed zich ineens voor en ik dacht bij mezelf. Als ik het nu niet doen dan nooit meer. En blijf ik dat gevoel altijd houden.

Joelle

ik ben Joelle Hazeleger. ik ben bijna aan het eind van de eerste 2 blokken en dan een examen bij het TCI, kapper daarna blok 3 en examen AllRound kapper. het is zo leuk dat je dit vak op zo’n manier kunt leren. dat je je alleen op het kappersvak hoef te richten ik ben heel blij dat ik hier voor gekozen heb Inmiddels heb ik mijn examen voor Junior kapster afgerond en heb ook een baan gevonden, waar ik super blij mee ben. Ik heb daar een proefdag mogen meedraaien en ze waren bij Ami Kappers erg onder de indruk. Nu ga ik over een tijdje de opleiding afronden met het examen All Round kapster. Ook met het voorbereiden van het sollicitatie gesprek word je hier heel goed in begeleid.

Brandley

Hallo, ik doe nu sinds April de opleiding bij Zen topsalon. Vooraf heb ik wat problemen gehad met school en kon ik nergens aansluiten, totdat ik bij Zen topsalon kwam en daar kon ik al vrij snel beginnen. Het is een super fijne opleiding omdat je al vanaf dag 1 een schaar in je handen krijgt en mag gaan wassen en knippen. Ik ben super tevreden over deze school !

Iris

Hoi! Ik ben Iris, 25 jaar. In april ben ik gestart met de opleiding op deze school. Ik was al met een kappers opleiding gestart bij een andere school, maar na ruim een half jaar heb ik toen besloten om daar te stoppen vanwege de, niet bij mij passende, manier van les geven. Na een intake gesprek bij Jolanda van Zen Topsalon heb ik besloten om me hier in te schrijven. Het voelde een stuk beter dan op voorgaande school. In feite ben ik hier opnieuw begonnen, maar gelukkig bleek dat ik toch al wel wat vaardigheden had opgedaan in het halfjaar daarvoor. Ik hoop dan ook dat ik in april/mei 2018 examen kan doen voor (allround) kapper en het vak in de praktijk kan gaan uitoefenen! Wat me zo bevalt aan de opleiding hier, is dat het zo kleinschalig is. Je bent met maximaal 3/4 leerlingen en krijgt dus goede persoonlijke begeleiding. Dit is zeker een pluspunt! Ook mag je meteen aan de slag met klanten, je werkt in de salon en knipt en kleurt de klanten zelf, waardoor je het vak hands-on aanleert. Dus als je op zoek bent naar een kappers opleiding, waarbij je veel persoonlijke begeleiding krijgt en je tijdens je opleiding direct met klanten bezig bent, zou ik het zeker aanraden om een keertje te komen kijken.

Maribel

Hallo, ik ben Maribel, naast mijn opleidingen als   administratief en secretarieel medewerker, en naar een aantal cursussen als   voetreflexoloog, en verzorgende gedaan. met 40 jaar heb ik eindelijk passie   gevonden voor kappersopleiding, de school is geweldig, vanaf eerste dag leer   je veel. ik heb het goed naar mijn zin. en ik hoop veel te bereiken met deze   opleiding.

Hanneke

Mij werd gevraagd om ook een berichtje hierop achter te laten, nou ga mijn best doen. Ik ben gestart sinds februari met deze kappersopleiding. Het is een leuke manier van opleiden. Je leert meteen in de praktijk het vak waardoor je vanaf dag 1 met een schaar in je handen staat te knippen bij klanten. Zelf ben ik dit naast mijn werk als begeleider gehandicaptenzorg deze cursus gaan doen, wie weet wil dit straks gaan uitbreiden om dit in mijn huidige werk als begeleider het kappersvak toe te passen.

Rochelle

Ik ben Rochelle, ik ben nog bezig met de mavo en ik wilde heel graag de kappersopleiding erbij doen. Deze opleiding is prima te combineren met school en werk omdat je bij deze opleiding géén stage of werkplek nodig hebt en je hoeft niet zelf de modellen te regelen. Het is heel fijn dat je hier gelijk kan starten, je start dan ook gelijk met knippen onder begeleiding. Je leert veel en het leren is ook leuk op deze manier. Je leert het zo snel omdat je gelijk bezig ben in de praktijk de hele dag en de theorie kun je doen waar en wanneer je wilt plus dat je gelijk aan het werk wordt gezet. In het begin is dat heel spannend. Ik ben begonnen in januari.We hebben geen leerboeken maar een online cursus. Daarom is het ook zo makkelijk te combineren met school en werk. Ik heb het hier onwijs na me zin. Het is echt een opleiding om aan te raden!

Nadia

ik ben met deze opleiding begonnen omdat je hier op je eerste dag al gelijk in het diepe wordt gegooid. toen ik hier op gesprek kwam werd mij vertelt dat je veel in de praktijk doet en dat klonk erg goed in m’n oren, het is zo fijn je leert gelijk hoe je met klanten om moet gaan. Bij deze opleiding zie ik dat ik erg snel vooruit ga de eerste dag stond ik trillend te knippen en nu durf ik al zelfstandig advies te geven. deze opleiding is erg geschikt voor mensen die graag leren door te doen en ben erg blij dat ik eraan gestart ben!

Saskia

Door een carrier switch ben ik in november 2015 gestart met de opleiding. Het fijne van deze opleiding is dat je vanaf dag 1 mag knippen. Ook word er les gegeven in kleine groepen dus je krijgt alle aandacht. Het is een gezellige salon met leuke collega’s.